Плодове и зеленчуци помагат срещу рак на гърдата.
Консумацията на много плодове и зеленчуци намалява опасността от рак на гърдата, установи американско изследване.
Пъпеши, портокали, чушки, моркови, броколи, спанак и сладки картофи са сред храните, богати на каротеноиди, които помагат в борбата с рак на гърдата.
Според учените тези вещества, за които отдавна се знае, че имат антиоксидантни свойства, помагат също за предотвратяване образуването на ракови клетки в гърдите заради благоприятното им въздействие върху организма и най-вече имунната система.
Диета, богата да плодове и зеленчуци с високо съдържание на каротеноиди, е много полезна за здравето, включително намалява опасността от рак на гърдата, съобщиха учените от Харвардското медицинско училище, които анализирали предишни изследвания от цял свят, цитирани от агенция БГНЕС.
Снимка: The Green Party of Ireland