Половината български мъже биха потърсили лекар при проблем с ерекцията

Публикувано на 06. Jan, 2010 от в За мъжете, Любов и сексология

двойка

Половината български мъже биха потърсили лекар при проблем със своята ерекция, сочи проучване.

Всеки втори българин е склонен да посети специалист при проблем с ерекцията, но само ако това стане при пълна дискретност.

Това показват резултатите от анкета на сайта doctoronline.bg.

От получените резултати става ясно, че 19% са склонни да потърсят помощ само в случай, че партньорката им ги придружи. Това показва, че сексуалната култура на българите започва да се повишава и все повече хора се доверяват на лекарите. До скоро в България за този проблем се говореше рядко и още по-рядко се лекуваше.

Едва 11% са отговорили, че ще се посъветват с приятел, ако получат засечка в леглото. Всеки шести от участвалите в анкетата обаче признава, че се притеснява и не би споделил с никого за това.

Над 152 милиона мъже в света страдат от еректилна дисфункция – липса на ерекция по време на полов контакт. Според специалистите еректилната дисфункция не е импотентност и състоянието е обратимо.

Засечките в леглото не възникват от само себе си. По принцип те са маркер за по-сериозни и дори хронични заболявания като захарен диабет, сърдечносъдови нарушения, повишено ниво на липидите в кръвта или понижено ниво на тестостерона. Ето защо жената трябва да прояви бдителност, да изясни точната причина за охлаждането в отношения им и да убеди съпруга или приятеля си, да отидат на лекар.

Снимка: Bryan Brenneman

Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чийто видеоклипове изпълнителите са чисто голи:


Етикети: , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.