Прозорците в офиса носят здрав сън

Публикувано на 06. Jun, 2013 от в Глава и мозък

Прозорците в офиса са ключът към добрия сън, твърдят специалисти.

Офисът с много прозорци може да гарантира дълбок и качествен сън през нощта, показва ново американско изследване за работата, съня и качеството на живота, публикувано в британски медии.

Изследователи от Северозападния университет в Чикаго в САЩ са установили, че физическото благосъстояние и качеството на съня през нощта зависят от естествената светлина.

Служителите, които получават достатъчна светлина в работното си помещение спят средно с 46 минути повече всяка нощ. Те също така са по-бодри и активни в офиса, отколкото хората, които се трудят в затворени помещения без много прозорци.

Възможността на светлината да влияе върху качеството на съня и здравето на хората е забележителна, заявиха изследователите, които анализирали работния график и отмората след това на 46 служители в различни компании, разположени в сгради с повече или по-малко прозорци, съобщава агенция БГНЕС.

Снимка: Celeste

Етикети: , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.