Професии, които повишават риска от рак на гърдата

Публикувано на 24. Nov, 2012 от в За жените, Рак

Списък с професии, които повишават риска от рак на гърдата, обявиха учените.

Жените, които работят в автомобилната и хранително-вкусовата промишленост, както и селското стопанство, са най-застрашени да развият рак на гърдата, показва ново проучване на канадски учени.

В изследването, проведено в провинция Онтарио, Канада, участвали 1006 жени, които имат рак на гърдата. Резултатите показват, че има професии, които повишават риска от рак на гърдата. Това са тези, при които служителите се сблъскват с химикали и канцерогенни вещества.

Най-висок е рискът в развитите страни и то при хората, които работят в областта на селското стопанство, автомобилната индустрия и хранително-вкусовата промишленост.

При жените в менопауза опасността от рак на гърдата е още по-висок, предупреждават специалистите, цитирани от агенция БГНЕС.

Снимка: Neys Fadzil

Етикети: , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.