Работещите майки по-рядко страдат от депресия

Публикувано на 25. Aug, 2011 от в За жените, Психология

Работещите майки страдат по-рядко от депресия в сравнение с жените, които са решили да останат вкъщи, за да гледат децата, показва проучване на 1600 омъжени жени в САЩ.

Жените, които работятq е по-малко вероятно да страдат от депресия в сравнение с връстничките си, които са избрали да домакинстват у дома, съобщи агенция БГНЕС. Въпреки това дамите, които са избрали пътя на работохолиците, не могат да кажат, че са напълно щастливи, тъй като постоянно им се налага да правят компромиси между кариерата и семейния живот.

Най-често жените или жертват кариерата си, или прехвърлят част от задълженията за възпитанието на детето върху своя съпруг или родители. Експертите смятат, че най-правилното и най-трудно за постигане е успешното съчетаване на кариерата и семейния живот.

Снимка: sxc.hu

Етикети: , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.