Разходка срещу болки в гърба

Публикувано на 08. May, 2015 от в Спорт

Разходка и раздвижване помага срещу болки в гърба, твърдят експерти.

Разходката е най-лесният начин за справяне с болките в гърба, твърдят британски експерти, цитирани от в-к Daily Express.

Много хора прекарват до 10 часа дневно седнали зад бюро или полегнали на дивана у дома, което води до т.нар. заседнала епидемия.

Настоящото проучване на Британската асоциация по хиропрактика хвърля светлина върху степента, в която болките в гърба засягат нацията.

Специалистите са установили, че за 56% от хората над 55-годишна възраст твърде дългото стоене неподвижно е основната причина за болки в гърба.

Болезнените усещания в тази част от тялото са всекидневие за 27% от британците.

Изследователите отбелязват, че ситуацията масово е “самоналожена”, тъй като твърде много хора стоят в лоша поза пред компютрите повече, отколкото е необходимо.

Специалистите по хиропрактика обаче смятат, че ходенето е евтин, достъпен и ефективен лек срещу болки в гърба.

Разходката не е толкова натоварваща, колкото други форми на физическа активност, и допринася за поддържане на костната плътност.

Прибавянето дори само на няколко минути ходене пеша към всекидневните занимания – като например изкачване на стълби, вместо използване на асансьори и ескалатори, може да облекчи болезнените усещания в гърба.

Хората трябва да осъзнаят, че е важно с напредването на възрастта да се придържат към здравословен начин на живот, и колкото по-рано свикнат да бъдат физически активни, толкова по-добре, казва специалистът по хиропрактика Тим Хъчфул, цитиран от агенция БТА.

Снимка: Дерек Уинтърбърн

Zdraven.bg препоръчва на всички до отделят време за спорт и поздравява всички със специална селекция с песни със спортни музикални клипове:

Етикети: , , , , , , , , ,

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.