Редовен секс за дълголетие при жените

Публикувано на 18. Jun, 2017 от в За жените, Любов и сексология, Любопитно

жена

Редовният секс удължава живота на жените.

Повече секс носи дълголетие, твърдят американски експерти, които са установили, че редовният полов живот осигурява защита на ДНК-то.

За целите на проучването специалисти от Калифорнийския университет – Сан Франциско, САЩ, са анкетирали 129 жени на възраст между 20 и 50 години, пише британското издание Daily Express, цитирано от агенция БТА.

Участничките е трябвало да отговарят на въпроси, свързани с любовния им живот. От жените са били взети и кръвни проби за допълнително изследване.

Тестовете са били насочени към теломерите – защитните окончания в края на човешката ДНК, предпазващи я от увреждане. Те свидетелстват за биологичната възраст на човека. Известно е, че с течение на времето теломерите се скъсяват.

Авторите на настоящото проучване са установили, че жените, които редовно правят секс, имат значително по-дълги теломери от останалите.

Откритието ни е поредното свидетелство за ползата за здравето от редовната интимност, съобщават изследователите в специализираното издание Psychoneuroendocrinology.

Учените не са изследвали връзката между редовния секс и продължителността на живота при мъжете, но не виждат причини тя да не е подобна.

Zdraven.bg предупреждава мъжете, че на преклонна възраст сексът е рисков фактор за внезапен инфаркт.

Снимка: Тейлър Макензи


Етикети: , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.