Рибено масло срещу инфаркт

Публикувано на 02. Sep, 2008 от в Сърце и кръвно, Храни

Рибено масло срещу инфаркт, твърдят експерти.

Консумацията на рибено масло може да помогне повече в борбата с високия холестерол при хроничната сърдечна недостатъчност отколкото широко прилаганите за целта медикаменти.

Д-р Хосе Гонзалес Жунати, говорител на Европейската Общност по Кардиология, напомня, че за лечението на сърдечната недостатъчност не са необходими само лекарства.

Широко използвани са препаратите с омега-3-ненаситени мастни киселини, извличани от самото рибено масло, но специалисти съветват пациентите да се възползват и от по-евтини опции – добавки от такова масло или дори консумация на по-мазни риби.

Въпросните мастни киселини подобряват състоянието на клетъчните мембрани от една страна, а от друга – повишават нивото на добрия холестерол.

Освен това се смята, че те имат стабилизиращ сърдечния ритъм ефект. Статините са медикаменти, насочени предимно към понижаване на лошия холестерол, а това има слабо влияние върху сърдечната недостатъчност, съобщи агенция БГНЕС.

Снимка: Stephen Cummings

Етикети: , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.