Сок от грейпфрут срещу мазнини

Сок от грейпфрут намалява мазнините с 20%, доказаха учените.

Диетолозите са заклети привърженици на прочистващия сок от грейпфрут в борбата със затлъстяването, но учените чак сега започнаха да им вярват.

Изследване установи, че пиенето на сок от грейпфрут преди яденето на мазна храна, може да намали количеството на теглото на човек с една пета, съобщава агенция БГНЕС.

Според експерти грейпфрутът може да бъде изключително полезен за хората, които регулират нивото на кръвната си захар с лекарства, тъй като плодът е в състояние да замести медикаментите. Това превръща грейпфрута във враг на диабета.

Експериментът, доказващ теорията на диетолозите, е бил проведен върху лабораторни мишки. Авторът на изследването, професор Джоузеф Наполи от университета Бъркли в Калифорния, обясни, че резултатите дават основа за по-нататъшно проучване на потенциалните ползи на този плод върху здравето.

Диетата с грейпфрут съществува още от 1930 г. и е привлякла редица привърженици по целия свят, включително знаменитости. Една от тях е певицата Кайли Миноуг, която пие сок от грейпфрут с всяко хранене, за да намали приема на калории.

Снимка: Dan Zen