Спорт в ранна детска възраст за здрави кости

Публикувано на 25. Mar, 2014 от в За децата, Спорт

Практикуването на спорт в ранна детска възраст укрепва здравината на костите, твърдят американски експерти.

Спорт още в ранна детска възраст спомага за укрепването и правилното развитие на костите, установи американско проучване.

Изследователи от САЩ твърдят, че физическите упражнения при децата повишават костната маса, размер и сила и че това до известна степен се запазва през целия им живот.

Здравината на костната система би могла да се запази още по-дълго, ако дори след училищния спорт, хората продължат да водят активен начин на живот и спортуват редовно и по възможност разнообразно.

Въпреки че плътността на костите се подобрява в отговор на напрежението, което се създава в тялото от спорта през детските години, практикуването му и в зряла възраст би могло единствено да спомогне за здравината на цялото мускулна и костна система.

Резултатите показват, че физическата активност трябва да бъде насърчавана от рано, за да намали скелетно структурния регрес, подчертава агенция БГНЕС.

Снимка: Duncan Hull

Zdraven.bg представя за доброто настроение на всички специална селекция с песни, в чийто видеоклипове се спортува:

Етикети: , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.