Спорт за зодия Скорпион

скално катерене

Какъв спорт е най-подходящ и се препоръчва на зодия Скорпион?

Докато упоритостта на представителите на зодия Скорпион ще им помогне да изградят по-здравословен начин на живот, склонността им към мания може да се окаже пречка. Обичайно Скорпионите са потайни и сдържат нещата заключени в себе си, затова е добре да разтоварват стреса. Но да бъдеш здрав не означава просто да освободиш съзнанието си, подчертава sunsigns.org.

Представителите на зодия Скорпион обикновено са с висок метаболизъм, подчертава astrologyzone.com. Сред идеалните за тях спортове са бокс, бягане на дълги дистанции или динамични спортове като тенис и скуош.

Скорпионите не обичат нищо по средата и затова за тях екстремните спортове са идеални. Макар Скорпионите да обичат конкуренцията, те предпочитат да тренират сами и избягват отборните спортове като футбол или хокей. Ако избере такива, Скорпионът предпочита да е вратар.

Най-подходящи спортове за зодия Скорпион са скално катерене, бокс или бойни изкуства, все дейности, които напрягат всяка клетка от мускулите на тялото и ще им помогнат да прочистят главата си. Практикуването на йога също е подходящо, независимо дали самостоятелно или в група, защото те могат да се вглъбят дори сред много хора.

За Скорпионите се препоръчват също вдигане на тежести, упражнения на лежанката във фитнеса или гимнастика.

Скорпионите не се притесняват да се потят физически, докато се успокояват психически. Когато тренират своята издържливост, те се впускат и в по-големи предизвикателства като растояния или времетраене. Спортът помага на Скорпионите да се концентрират върху задачите си, а не върху ежедневните си проблеми.

Типичните Скорпиони са обсебени в спортните си тренировки и ако не видят бърз резултат от фитнеса, са склонни да увеличават интензивността, което може да причини болка или нараняване и заради това да се откажат от заниманията. Тъй като Скорпионите не обичат посредствени резултати, трябва да се научат да се справят с дребните си неуспехи. Търпението е ключ за успех и трябва да следят показателите си след тренировка не само пред огледалото.

Представителите на зодия Скорпион се чустват най-добре, когато прекаляват с тренировки и пропускат да правят необходимата почивка. Интензивният спорт е ефективен, ако след упражненията се отдадеш на масаж или спа процедури. Разтягането преди спорт и разтоварване след това също трябва да се практикува. Нека не се избързва да се увеличава излишно темпото, а се правят упражненията по-спокойно, защото това ще помогне да се поддържа наистина перфектна форма.

Спортът е здраве и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чиито видеоклипове се спортува:

Може да прочетете също:
Спорт за зодия Овен
Спорт за зодия Телец
Спорт за зодия Близнаци
Спорт за зодия Рак
Спорт за зодия Лъв
Спорт за зодия Дева
Спорт за зодия Везни
Спорт за зодия Стрелец
Спорт за зодия Козирог
Спорт за зодия Водолей
Спорт за зодия Риби

Снимка: Мария Лу