Средиземноморска диета срещу рак на гърдата

Публикувано на 13. Mar, 2017 от в За жените, Рак, Храни

средиземноморска риба

Средиземноморската диета понижава риска от рак на гърдата.

Учени от Университета в Маастрихт са анализирали данните на 6 2000 жени над 20 години. Те са установили, че средиземноморската диета понижава риска от ER -негативен рак на гърдата в постменопаузата с 40%.

Този вид рак на гърдата по-често води до летален изход в сравнение с останалите, пише изданието Daily Mail, цитирано от агенция БГНЕС.

Средиземноморската диета включва големи количества плодове и зеленчуци, орехи, бобови растения, зърнени храни, умерено количество риба и зехтин.

Диетата ограничава хляба, червеното месо и сладките неща, както и алкохола, който сам по себе си засилва риска от рак на гърдата.

Изследователите са установили, че средиземноморската диета защитава участниците от ER-негативен рак, на гърдата в постменопаузата. Такава зависимост не е установена за ER-позитивния рак на млечните жлези.

Снимка: Дейвид Марсел

Етикети: , , , , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.