Създават нова алтернатива на антибиотиците

Публикувано на 20. May, 2017 от в Здравеопазване, Любопитно

лекарства

Руски учени разработват алтернативна на антибиотиците.

Руските учени са напът да развият нов клас лекарства, които ще бъдат алтернатива на традиционните антибиотици. Това каза в интервю за радиоканала RT министърът на здравеопазването Вероника Скворцова, цитирана от Sputnik.

По нейните думи новите антимикробни средства показват много добри резултати.

В момента разработваме стратегия за борба с антибиотичната резистентност и заемаме водещи позиции в тази област. Получихме много добри предклинични резултати от изследванията. Ако те се потвърдят от клиничните прегледи, ще бъдем едни от първите, които са предложили различен метод за борба с антимикробната устойчивост, каза Сворцова, цитирана от агенция БГНЕС.

Министърът на здравеопазването подчерта, че развитието на новаторската медицина понастоящем се смята за важно поле в руската медицина.

Тя отбеляза също, че новото лекарство действа по такъв начин, че напълно предотвратява развитието на антимикробна резистентност – нещо, което никога досега не е било наблюдавано.

Снимка: Адриан Бациу

Етикети: , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.