Статии с етикет: мутация

мъж спи

Нощните птици страдат от генетична мутация

Публикувано на 17. Apr, 2017 от .

Хората, които не могат да заспят до малките часове на нощта и се събуждат трудно сутрин, страдат от генетична мутация, която променя обичайния денонощен ритъм, твърдят учени.

Виж повече

цигара

По кутия цигари дневно води до генетични мутации

Публикувано на 06. Nov, 2016 от .

Изпушването на 20 цигари на ден причинява стотици ДНК мутации годишно, сред които на ларинкса, фаринкса, устата, пикочния мехур, черния дроб. .

Виж повече

Ранното бащинство може да е рисково за децата

Публикувано на 18. Feb, 2015 от .

Бащите тийнейджъри имат 30% допълнителни генни мутации в спермата, отколкото младежите на 20 години, установиха учените.

Виж повече

Генни мутации на протеин отключва алергии

Публикувано на 28. Jul, 2013 от .

Генни мутации на вид протеин може да се окаже, че играят важна роля при много видове алергии, става ясно от ново изследване на американски учени.

Виж повече

Пушенето може да предизвика мутации на ДНК за минути

Публикувано на 17. Jan, 2011 от .

Пушенето може да предизвика мутации на ДНК за минути, показва изследване на учени от САЩ, цитирано то агенциите АФП и БГНЕС. Изследователите определят ефекта като толкова бърз, че е сравним с инжектиране на субстанцията директно в кръвта, и подканват пушачите да приемат данните като предупреждение. Това е първото изследване върху хора, проучващо как тютюнът причинява […]

Виж повече

15 цигари водят до 1 генна мутация

Публикувано на 20. Dec, 2009 от .

Пушачите получават по една генна мутация на всеки 15 изпушени цигари. Това са установили британски учени при изследване, на генетичната карта на пациент с рак на белите дробове. Данните, публикувани в списание Nature, са събрани по повод мащабен международен проект, който помогнал за идентифицирането на 23 000 мутации. Те са фактор за поява на увреждане, […]

Виж повече

Мутация на свински грип откриха в Норвегия

Публикувано на 21. Nov, 2009 от .

Световната здравна организация съобщи, че е открита мутация в проби на свински грип, взети след първите два смъртни случая от заболяването в Норвегия, предаде агенция АФП. “Норвежкият институт по обществено здраве информира СЗО за мутация, установена в три вируса H1N1“, съобщи Световната Здравна Организация в кратко комюнике, цитирана от dariknews.bg. “Вирусите са били изолирани от […]

Виж повече

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.