>

Тайландски масаж за здраве и красота

Въздействието на тайландски масаж носи здраве и красота за организма.

Тайландският масаж е един от най-древните методи на тайландската традиционна медицина за балансиране на фините енергии в човешкото тяло. Според тази медицина тялото се разглежда като система от 10 основни енергийни меридиана – SEN SIB и задачата на тайландския масаж е да нормализира проводимостта на енергията по тези меридиани.

Техниките, с които се постига това са натиск чрез палци, длани, лакти, предмишници и ходила. Специфични за тай масажа са различните разтягащи, изтеглящи и усукващи позиции, взаимствани от йога асаните.

Този комбиниран метод на работа отличава тайландския масаж от класическите масажи като позволява обработване на тъканите в дълбочина. Така се решават различни проблеми на мускулния и костно-ставния апарат, въздейства се върху нервните окончания и лимфната система на тялото.

Тайландският масаж е подходящ при болки в гърба, кръста, врата, констипация, менструални болки, главоболие, стрес, слабост на мускулите. Подходящ е и за хора, които практикуват йога и се нуждаят от допълнително разтягане. Разбира се, може да посетите тайландски масаж просто за удоволствие и релакс.

Тай масажът протича в спокойна и приятна атмосфера под звуците на бавна и релаксираща музика. Той е особен вид медитация за вас и за вашия терапевт. За добрите резултати от този масаж, а именно лечебно въздейсвие, хармонизиране, зареждане с енергия и стимулиране на жизнеността, е необходимо даващия и получаващия масажа да са спокойни и отпуснати.

Процедурата на тайландски масаж се прилага през дрехи, които е добре да бъдат свободни и удобни.

Честотата на получаване на тайландските масажи зависи от индивидуални нужди на индивида. Когато третирате хроничен проблем (главоболие, безсъние, констипация, менструални болки, болки в кръста и врата) е необходимо да се направят 5 – 10 процедури в зависимост от състоянието Ви и адаптивността на Вашето тяло. Масаж може да направите и всеки път, когато усетите нужда за това, да релаксирате тялото си, или просто да тонизирате духа си!

Тайландският масаж е бавен и спокоен, но в същото време дълбок и проникващ. Ще ви накара да се почувствате изключително приятно в обвивката си и да се насладите на вибрациите на всяка една фибра от тялото си. Интересното съчетание на масажни похвати, превръщат този масаж в едно истинско атрактивно преживяване.

Ако нямате желание за йога или пилатес, но искате да поддържате тялото си в добра форма, krisazz.com съветва да използвате 90 минутен тайландски масаж за баланс и гъвкавост на тялото всяка седмица.

Снимка: Tara Angkor Hotel

Zdraven.bg представя няколко часа музика на тибетски пеещи купи, подходяща за йога и релакс: