Тайната на мъжото дълголетие

Публикувано на 03. May, 2015 от в За мъжете, Любопитно

Шведски учени класифицираха основни фактори на мъжкото дълголетие.

Три неща са важни, за да доживее мъж до сто години – слаба фигура, въздържане от тютюнопушене и максимум четири кафета на ден.

През последните 50 години учени от Университета в Гьотеборг, Швеция, са изследвали здравето и начина на живот на 855 мъже, родени през 1913 година. Десет от тях доживели до 100 години.

Изследователите установили, че притежаването на собствен дом до 50-годишна възраст е индикация за висок стандарт на живот и увеличава шанса да станеш столетник.

27% от участниците в експеримента доживели 80-годишна възраст, а 13% отпразнували 90-тия си рожден ден.

42% от смъртните случаи били причинени от сърдечни заболявания, 20% от инфекции, 8% от инсулт, 8% от рак, 6% от пневмония и 16 % по друга причина.

Нашата препоръка към хората, които искат да живеят дълго е да не пушат, да поддържат ниски нива на холестерола и да се ограничават до 4 чаши кафе дневно, съветва водещият автор на изследването д-р Ларс Уайлхемсем, цитиран от агенция БГНЕС.

Снимка: GreggMP

Zdraven.bg преповъчва също спорт и упражнения и поздравява всички със специална селекция от песни с видеоклипове на спортна тема:

Етикети: , , , , , , , , , ,

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.