Умерено бира за здраво сърце при жените

Публикувано на 26. Sep, 2015 от в За жените, Напитки, Сърце и кръвно

жена с бира

Жените трябва да пият малко бира срещу инфаркт, а наливането с много концентрат увеличава риска от рак, съветват експерти.

Шведски учени установиха, че жените, които пият до литър бира седмично, са по-малко застрашени от инфаркт.

Рискът за тях е с 30% по-малък, отколкото за тези, които въобще не пият или пият много повече, сочи изследване.

Учените от университета на Гьотеборг са проследили 1500 жени от 1968 г. до 2000 г., като са уточнили какво пият – бира, вино или концентрат, дали го правят ежедневно и колко често. Имало и такива, не опитвали алкохол от 10 години, пояснява агенция БТА.

Учените установили статистически значима връзка между по-голямото количество концентрат (определено като по-често от два пъти месечно) и почти 50% по-висок риск от рак.

Тези обаче, които пиели бира веднъж или два пъти седмично се оказали с 30% по-малко застрашени от инфаркт в сравнение с непиещите въобще и и тези, които пиели по-редовно, пише британският вестник Daily Mail.

Подобен благотворен ефект от виното обаче учените не са установили.

Снимка: Ерик Уорд

За доброто настроение на всички Zdraven.bg представя 10-те най-смешни реклами на бира за всички времена:

както и най-забавните реклами на Хайнекен:

а също колекция с песни за бира:


Етикети: , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.