Учени: Женският оргазъм е излишен

Публикувано на 22. Aug, 2016 от в За жените, Любов и сексология, Любопитно

жена в легло

Учени разгадаха тайната на женския оргазъм.

Женският оргазъм излишен, поне от гледна точка на възпроизводството.

Това любопитно твърдение доказа група учени от Йейлския университет, пише британският вестник Daily Star, цитиран от агенция БТА.

Въпросът защо жените получават оргазъм от години кара учените да се почесват по главите. Несъмнено кулминацията на сексуалния акт доставя удоволствие и също така е свързана с ползи за здравето.

За разлика от мъжкия оргазъм обаче, този при жените не е свързан пряко с възпроизводството.

Тогава защо въпреки това жените го получават?

За целите на проучването авторите му от Йейлския университет и Детската болница в Синсинати са анализирали биологията и физиологията на различни видове бозайници.

Анализът на резултатите е показал, че по същество женският оргазъм е атавистичен белег от ранната еволюция на човешката сексуалност, когато достигането на кулминационната точка в половия акт е допринасяла за стимулиране на овулацията.

В хода на еволюцията обаче при жените се е развила спонтанната овулация – способността на тялото да освобождава яйцеклетки, без да бъде стимулирано сексуално.

За доброто настроение на всички Zdraven.bg поздравява със специална селекция с песни, в чийто видеоклипове изпълнителите не се притесняват да се покажат чисто голи:

Снимка: silentmind8


Етикети: , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.