Флавоноиди срещу диабет

Публикувано на 20. Jan, 2014 от в Диабет, Напитки, Храни

Храни, богати на флавоноиди, помагат срещу диабет, обявиха експерти.

Червено вино, шоколад и ягоди помагат за превенция от диабет.

Проучване установи, че високото съдържание на флавоноиди в ягодите могат да регулират нивата на кръвната захар и да предпазват от развитие на диабет тип 2.

Флавоноидите са антиоксидантни съединения, открити в растения, чай, червено вино и шоколад, които могат да осигурят защита срещу широк спектър от заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания, хипертония, някои видове рак и деменция, подчертава агенция БГНЕС.

Специалистите твърдят, че защитният ефект се дължи на по-високото съдържание на антоцианини, които можете да откриете в плодовете ягоди, касис, къпини и боровинки.

Изследователи от Университета на Източна Англия и Кралския колеж в Лондон показват, че високите дози на антоцианини са свързани с по-ниска инсулинова резистентност и по-добро регулиране на кръвната захар.

Сайтът за красота и здраве Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция от песни за шоколад:

Снимка: Eun Byeol

Етикети: , , , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.