Фъстъци срещу инфаркт

Публикувано на 10. Mar, 2015 от в Сърце и кръвно

Консумацията на фъстъци намалява риска от инфаркт, обявиха учените.

Американски учени установиха, че редовната консумация на фъстъци намалява риска от инфаркт.

Хапването на фъстъци снижават общата смъртност от 17 до 21% според приеманите количества и намаляват от 23 до 38% риска сърдечносъдови патологии.

Учените от университета Вандербилт в САЩ провели мащабно изследване сред 130 хил. китайци от Шанхай и 70 хил. американци, предава агенция Франс прес.

Специалистите препоръчват да консумираме фъстъци, защото те са по-достъпни от ядки като кашу, бадеми и лешници.

Благотворното въздействие върху здравето от консумацията на фъстъци била наблюдавана и при двата пола.

Изследването проследило здравните показатели на участниците в период от 5 до 12 години, съобщава агенция БТА.

Специалистите от университета Вандербилт препоръчват да консумираме най-малко по 30 грама фъстъци седмично. Това количество е напълно достатъчно, за да ни предпази от сърдечносъдови проблеми.

Снимка: Кристиан Шнеттелкер

Етикети: , , , , , , ,

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.