Храни, които най пречат на отслабването при жените

Публикувано на 16. Aug, 2009 от в За жените, Тяло и отслабване, Храни

уста със захар

Има храни, които силно влияят върху хормоните и пречат на отслабването.

Хормоните влияят върху всички процеси в нашия организъм, включително и отслабването. Затова, ако искаме да се отървем от някой друг килограм, трябва да сме наясно за връзката между определени храни и хормони.

Има храни, които силно влияят върху хормоните в тялото и пречат на отслабването.

Пшеничен хляб и хлебни изделия
бял хляб
Пшеницата води до повишаване на естрогена в организма. А ако искате да намалите теглото си, последното от което имате нужда е повече естроген, тъй като този женски хормон заедно с инсулина води до натрупване на мазнини. Затова наблегнете на ръжения хляб, ориза и картофите.

Животински мазнини
мазнина
Мазнините от животински произход също могат да бъдат пречка за отслабване, тъй като съдържат холестерол. Затова забравете за маслото, шоколада, тлъстото месо и намалете сиренето.

Захар и захарни изделия
Приемането на захарни изделия рязко повишава нивото на кръвната ви захар, а това води до отделянето на инсулин. А инсулинът, също като естрогена, кара организмът да складира мазнините. Затова избягвайте консумирането на бяла захар.

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение!
Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чийто видеоклипове се спортува:

Източник: actualno.com. Снимки: freeimages.com; уста: Марк Уеб

Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,

Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.