Червен лук срещу рак

Публикувано на 11. Jun, 2017 от в Рак, Храни

червен лук

Червеният лук кара раковите клетки да се самоунищожават.

В борбата с рака учените залагат на червения лук заради уникалния му състав.

Учените по-специално се заинтересуваха от веществото от класа антоциани, отговарящо за характерния цвят на този зеленчук. Изясни се, че то забавя разпространението на туморите.

Освен това червеният лук съдържа флавоноида кверцетин, който намалява размера на туморите.

Като цяло противораковият ефект се постига от това, че лукът активира биологичните механизми, които принуждават раковите клетки да се самоунищожават.

Веществата в червения лък създават крайно неприятна за туморите среда, нарушават се връзките между раковите клетки, които води до потискането на заболяването.

Учените са обработвали клетки на рака на чревния такт с кверцетин, който бе получен от пет вида лук.

Най-ефективен бе именно червеният лук, въпреки че всеки вид лук въздейства върху рака, подчертава агенция БГНЕС.

Снимка: Смабс Шпуцер

Етикети: , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.