Черен шоколад спомага съсирване на кръвта

Тъмен и черен шоколад спомага съсирването на кръвта, обявиха учените.

Изследване на института по хранене и здраве в Обединеното кралство разкри, че шоколадът има много по-мощни лечебни сили върху силния пол.

Черният шоколад е още по-полезен от млечния и предпазва от инсулт и болести на сърцето.

Учените изследвали влиянието на шоколада върху кръвното съсирване. Те стигнали до заключението, че десертът е богат на флаваноли, които имат благоприятен ефект върху тромбоцитите, като спомагат за съсирването на кръвта.

Единственият недостатък е, че ефектът му отминава бързо. За това е препоръчително мъжете да приемат шоколад ежедневно.

Според предишни изследвания черния шоколад намалява кръвното налягане и подобрява инсулиновата чувствителност, намалявайки риска от диабет, припомня агенция БГНЕС.

Снимка: Lee McCoy

Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция от песни за шоколад: