Чесън намалява риска от рак на белия дроб


Яденето на чесън намалява риска от рак на белия дроб, обявиха учените.

Консумацията на чесън два пъти седмично значително намалява риска от страшни болести като рак на белия дроб, показва ново изследване, проведено в Китай.

Китайски учени установили, че възрастните, които редовно консумират пресен чесън са с 44% по-малко застрашени от развитие на рак на белия дроб. Трябва да се отбележи, че дори, ако пушите или пиете алкохол, яденето на чесън намалява опасността с 30%.

Други изследвания показват също, че яденето на чесън също така може да предпази организма на човек от злокачествени тумори като рак на дебелото черво, припомня агенция БГНЕС.

Освен това чесън помага и за здраво сърце.

Снимка: Jay & Melissa Malouin