Шоколад е по-ефикасен от мед при кашлица

Публикувано на 08. Jan, 2016 от в Грип и настинка, Любопитно, УНГ, Храни

шоколад

Приемът на шоколад има по-висок ефект при кашлица, отколкото меда.

Водещ експерт в областта на кашлицата и респираторната медицина доказа, че шоколадът е по-ефикасен от мед.

Професор Алън Морис, ръководител на сърдечно-съдови и дихателни изследвания в Университета в Хъл, Англия, посветил живота си на изследвания на кашлицата, твърди, че може да докаже полезното действие на шоколада.

Оказва се, че сироп за кашлица, съдържащ какао, е най-доброто средство при неприятна кашлица.

Експеримент показва, че пациентите, приемащи шоколадовото лекарство, имат значително подобрение на симптомите в рамките на два дни.

В изследването са участвали 163 пациенти.

Това не е първото проучване, показващо, че шоколадът може да успокои кашлицата. Преди това Кралския колеж в Лондон откри, че теобромина в какаото в по-ефикасен от кодеина – основна съставка в лекарствата срещу кашлица, припомня агенция БГНЕС.

Причината шоколадът да може да лекува се дължи основно на полезните свойства на какаото, поясняват учените.

Шоколадът е по-лепкав от стандартните лекарства срещу кашлица, така че образува покритие, предпазващо нервните окончания в гърлото, които предизвикват желание да кашляте.

Когато почувствате първите симптоми на кашлицата, поставете парче шоколад бавно да се разтопи в устата ви или изяще няколко лъжични горещ шоколад, съветват авторите на изследванията.

За всички, които обичат да похапват шоколад, Zdraven.bg представя специална селекция от песни за шоколад:

Снимка: Фредерик Воазон-Демери

Етикети: , , , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.