Шоколад помага за здраво сърце

Публикувано на 03. Jun, 2017 от в Сърце и кръвно, Храни

шоколадово сърце

С 20% е по-нисък рискът за сърцето, ако похапвате шоколад.

Учените за пореден път доказаха, че шоколадът помага за здраво сърце, като са са установили, че шоколадът намалява риска от мерцателна аритмия с над 20%.

Международен екип учени от Дания, САЩ и Канада установиха, че консумацията на умерени количества шоколад понижава риска от сериозното сърдечносъдово заболяване мерцателна аритмия, съобщава научното списание Heart, цитирано от агенция БТА.

Екипът изследвал резултатите от проучване, обхванало 55 хиляди датчани. Те трябвало да отговорят на въпросници, в които да споделят колко често и какви количества шоколад включват в хранителния си режим.

След това учените сравнили получените данни с историята на заболяванията на участниците в експеримента. Оказало се, че при умерена употреба на млечен и черен шоколад значително се снижава рискът от мерцателна аритмия. Това заболяване засяга милиони хора по света.

При жените, които редовно консумират по 30 грама шоколад веднъж седмично, рискът от споменатата болест спада с 21%. При мъжете този процент е още по-висок – 23%.

Сайтът за красота и здраве Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция от песни за шоколад:

Снимка: miguelpdl

Етикети: , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.