Въпреки че не се смятат за най-здравословните храни, шунката и пържените яйца може да имат благоприятни последици, ако се консумират от бременните жени, като повишават интелекта на бебетата, според най-новото изследване, цитирано от британския вестник Daily Mail.
По принцип бременните жени имат дълъг списък с храни, които не трябва да консумират, тъй като това може да засегне нероденото им дете, отбелязва агенция БГНЕС. Изследователите от университета в Северна Каролина в САЩ обаче твърдят, че има определени съставки в шунката и пържените яйца, които може да спомогнат за развитието на мозъка на детето.
Субстанцията, открита от изследователите, е от първостепенна важност за развитието на определени зони в мозъка, които са отговорни за способността за запаметяване.
Други изследвания са показвали, че съответното вещество може да помогне за понижаване на риска от появяване на сърдечно-съдови заболявания, уточнява dariknews.bg.
Снимка:sxc.hu