№1 хитовете на Бруно Марс

Бруно Марс винаги е №1!

Фънк хитът Uptown Funk на Марк Ронсон, британски музикант, диджей, певец и продуцент, изпълнен с Бруно Марс оглави в средата на декември 2014 г. британския седмичен чарт за най-популярни песни на Острова, базирано на продажби и онлайн стрийминг. Песента престоява 4 седмици на върха на Острова и през януари 2015 г., когато достига първото място и в САЩ. Това е петият №1 на Бруно Марс във Великобритания по данни на officialcharts.com и шести №1 в САЩ по данни на billboard.com.

Предишният №1 хит на Бруно Марс в САЩ е песента When I Was Your Man, която е втория пореден хит след Locked Out Of Heaven от втория албум на американския певец и творец Unorthodox Jukebox, който достига първото място за най-популярни песни в Америка в класацията Hot 100 на сп. Billboard, която се компилира на база продажби, излъчвания по радиостанциите и интернет, както и гледанията в YouTube.

Зад сценичния псевдоним Бруно марс се крие Питър Джийн Ернандес, роден на 8 октомври 1985 г. в Хавай. След завършване на училище в Хонолуло той се премества в Лос Анжелис, къдeто стартира музикалната му кариера през 2009 г. През 2011 г. печели най-престижната музикална американска награда Грами за Най-добро мъжко поп вокално изпълнение за хита Just The Way You Are.

Ето №1 хитовете на Бруно Марс, с които Zdraven.bg поздравява всички:

№1 хитовете на Бруно Марс в официалните класации на САЩ и Великобритания са следните песни:

Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown Funk №1 във Великобритания в средата на декември 2014 г. и през януари 2015 г., когато достига до №1 и в САЩ.

Bruno Mars – When I Was Your Man №1 в САЩ през април 2013 г., достига до №2 във Великобритания през февруари 2013 г.

Bruno Mars – Locked Out Of Heaven №1 в САЩ и №2 във Великобритания през декември 2012 г.

Bruno Mars – The Lazy Song №1 във Великобритания и №4 в САЩ през април 2011 г.

Bruno Mars – Grenade №1 в САЩ и Великобритания през януари 2011 г.

Bruno Mars – Just The Way You Are (Amazing) №1 в САЩ и Великобритания през октомври 2010 г.

B.o.B & Bruno Mars – Nothin’ On You №1 в САЩ и Великобритания през май 2010 г.

Снимка: brunomars.com