6 типа хора с наднормено тегло

Публикувано на 24. Apr, 2015 от в Любопитно, Тяло и отслабване

Шест типа хора с наднормено тегло класифицираха експерти. Какви са те?

Учени установиха, че могат да разделят затлъстелите хора в света на шест типа, пише в-к Independent, цитиран от агенция БГНЕС.

Проучването идентифицира следните 6 основни групи:
млади мъже с тежко пиянство
лица на средна възраст, изпитващи недоволство и силна тревожност
по-възрастни хора, които въпреки физическите си заболявания са щастливи
млади здрави жени
по-възрастни заможни хора и
индивиди с много лошо здравословно състояние.

Според изследователите от университета на Шефийлд, Великобритания, слагането на всички затлъстели хора на планетата под общ знаменател е лоша политика. Експертите твърдят, че целенасоченото лечение би било много по-ефективно.

Според учените правителствата ще спестят милиони, ако назначат лечение според индивидуалните характеристики на човека, страдащ от наднормено тегло. Например не са необходими интервенции в категорията на млади и физически здрави жени, ако техните здравословни проблеми ще отшумят с времето.

В същото време физическите упражнения, съчетани с психологична помощ, ще бъдат най-ефективната комбинация при хора на средна възраст.

Снимка: Тони Алтер

Етикети: , , , , , ,

error: Content is protected !!
Този сайт използва „бисквитки“ от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.