„Аватар: Природата на водата“ е най-касовият филм в България на всички времена

Аватар: Природата на водата

„Аватар: Природата на водата“ стана най-касовият филм в България.

Джеймс Камерън отново е „Кралят на света“! Ненадминатият майстор на филмовия спектакъл за пореден път надскочи себе си с поразяващия „Аватар: Природата на водата“, който продължава победоносния си ход в българския боксофис и през изминалия уикенд се превърна в най-касовия филм на всички времена.

Само за месец разпространение в киносалоните в България дългоочакваното продължение е спечелило повече от впечатляващите 5.4 милиона лева, с което изпреварва 13-годишния рекорд на своя предшественик – „Аватар“, чийто финални приходи възлизат на 5.3 млн. лева.

В световен мащаб представянето на „Аватар: Природата на водата е не по-малко впечатляващо. До момента филмът разполага с 1.9 милиарда долара и след броени дни ще стане едва шестата продукция, преминала границата от $2 млрд. Специалистите предвиждат до края на разпространението си „Аватар: Природата на водата“ да достигне минимум до третото място в световната класация по приходи, където в момента се намира друг от хитовете на Джеймс Камерън – „Титаник“ с 2.2 млрд. долара. Отново Камерън държи и първото място с „Аватар“ 2.89 млрд. долара.

Действието на „Аватар: Природата на водата“ ни отвежда десет години след събитията в първия филм – Джейк живее щастливо заедно с Нейтири и техните деца, но когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена. Неприятностите обаче ги следват по петите.

Режисьор е Джеймс Камерън („Пришълците“, „Бездната“, „Терминатор 2“, „Титаник“, „Аватар“), който е и сценарист заедно с Джош Фридман (Война на световете). В ролите са Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, К. К. Х. Паундър, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Джовани Рибизи, Мишел Йео и Кейт Уинслет. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.

Светът е Пандора с „Аватар: Природата на водата“ – само в кината на 3D, HFR 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия: