„Аватар: Природата на водата“ покори боксофиса в България и света

Аватар: Природата на водата

Киноспектакълът на Джеймс Камерън плени зрителите по цял свят!

След тринадесетгодишно очакване, през изминалия уикенд, 16-18 декември 2022 г., „Аватар: Природата на водата“ най-накрая дебютира в киносалоните и светът отново се стече към Пандора.

Поразяващото киноизживяване на ненадминатия визионер Джеймс Камерън покори зрителите по цял свят, включително и тук в България, където филмът е спечелил над 933 000 лева за изминалите три дни, както и впечатляващите (особено за след пандемичните времена) общо 1 040 000 лева, с включени приходи от предпремиерните прожекции. Това е най-успешният уикенд за годината и като цяло вторият най-голям дебют на всички времена, изпреварван единствено от „Междузвездни войни: Силата се пробужда“.

„Аватар: Природата на водата“ е истински киноспектакъл, какъвто не сме виждали досега на екран, а заедно с това, той предлага и много истинска и емоционална семейна история. Действието ни отвежда десет години след събитията в първия филм – Джейк живее щастливо лзаедно с Нейтири и техните деца, но когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена. Неприятностите обаче ги следват по петите – „Аватар: Природата на водата“ е разказ за трагедиите, които преживяват Джейк и Нейтири и битките, които водят, за да останат живи и да запазят семейството си заедно.

Режисьор е Джеймс Камерън („Пришълците“, „Бездната“, „Терминатор 2“, „Титаник“, „Аватар“), който е и сценарист заедно с Джош Фридман („Война на световете). В ролите са Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, К. К. Х. Паундър, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Джовани Рибизи, Мишел Йео и Кейт Уинслет. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.

Аватар: Природата на водата

Още в първия си уикенд в киносалоните по света „Аватар: Природата на водата“ вече е сред най-гледаните филми за 2022 година с над 435 милиона долара приход.

Светът вече е Пандора с „Аватар: Природата на водата – само в кината на 3D, HFR 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия: