Авокадо за отслабване

Вкусното авокадо намалява килограмите, но и подобрява всички здравни показатели, обявиха американски диетолози.

Полезното авокадо повишава нивото на добрия холестерол в кръвта, намалява риска от метаболитен синдром, като се бори с мазнините в тялото и носи ползи за сърдечно-съдовата система.

Метаболитният синдром е сериозно заболяване, което се характеризира с няколко неща – повишено кръвно налягане, повишена кръвна захар, затлъстяване и др. Ако човек има най-малко три от тези показатели, той е диагностициран с метаболитен синдром.

В ново проучване, проведено от Асоциацията “NHANES”, участват повече от 17 500 възрастни като само 2% от тях редовно яли авокадо, което съдържа 114 калории на 100 грама. По принцип 100 г сурово авокадо съдържат 160 калории.

Проучването установи, че хората, които ядат авокадо и пълнозърнести храни консумират повече плодове и зеленчуци и по-малко захар. Те също се хранят с повече здравословни мазнини, фибри, витамини, магнезий, калий. В допълнение, тяхната диета се характеризира с ниска консумация на въглехидрати. Любителите на авокадото тежат средно с 4 кг по-малко, пише агенция БГНЕС.

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение!

Zdraven.bg представя специална селекция с песни, чийто видеоклипове са на спортна тема:

Снимка: threelayercake