Агнешки омлет по гръцки

агнешки омлет

Вкусна гръцка рецепта за омлет с агнешки дреболии.

Представяме лесна, гръцка кулинарна рецепта за омлет с агнешки дреболии, като приготвянето на вкусното ястие отнема до час.

Необходими продукти за 4 порции:

800 г агнешки комплект
8 яйца
1 връзка пресен лук
4-5 стръка копър
4 стръка мента
100 мл бяло вино
120 мл зехтин
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Агнешкия комплект сварява, оставя се да се охлади и се нарязва на кубчета.

Пресният лук се нарязва на ситно и се запържва в сгорещения зехтин.

Прибавят се нарязаните субпродукти и всичко се запържва.

Налива се бялото вино и се оставя да къкри около 10 минути, под капак, докато се изпари.

Яйцата се разбиват добре на ръка, с бъркалка или миксер, копърът се нарязва и се добавя към тях. Овкусява се със сол и черен пипер.

Сместа се сипва в тиган. Бърка се леко и съда се слага в загрята на 200°С фурна, с вентилатор, за около 8 минути.

Готовият омлет се обръща върху чиния, поръсва се с нарязана мента и се поднася веднага.

Източник и снимка: Кауфланд