Вкусна гръцка рецепта за омлет с агнешки дреболии.
Представяме лесна, гръцка кулинарна рецепта за омлет с агнешки дреболии, като приготвянето на вкусното ястие отнема до час.
Необходими продукти за 4 порции:
800 г агнешки комплект
8 яйца
1 връзка пресен лук
4-5 стръка копър
4 стръка мента
100 мл бяло вино
120 мл зехтин
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Агнешкия комплект сварява, оставя се да се охлади и се нарязва на кубчета.
Пресният лук се нарязва на ситно и се запържва в сгорещения зехтин.
Прибавят се нарязаните субпродукти и всичко се запържва.
Налива се бялото вино и се оставя да къкри около 10 минути, под капак, докато се изпари.
Яйцата се разбиват добре на ръка, с бъркалка или миксер, копърът се нарязва и се добавя към тях. Овкусява се със сол и черен пипер.
Сместа се сипва в тиган. Бърка се леко и съда се слага в загрята на 200°С фурна, с вентилатор, за около 8 минути.
Готовият омлет се обръща върху чиния, поръсва се с нарязана мента и се поднася веднага.
Източник и снимка: Кауфланд