Над 70% от акушерите във Франция препоръчват хомеопатия за физиологични неразположения при нормална бременност, раждане и кърмене

хомеопатия

Акушерите във Франция препоръчват хомеопатия за родилките.

Медицинската информационна кампания „За хомеопатията“ представи официални данни за приложението на хомеопатията от акушерите във Франция в средата на януари 2023 г.

Хомеопатичната терапия има своето място за поддържане на доброто здраве на жената. Бременността е вълнуващ, но особено уязвим период от живота на бъдещата майка. Този етап често се съпътства с различни неразположения, а грижите за тях подлежат на внимателна оценка.

Националният център за научни изследвания във Франция (CNRS) препоръчва използването на хомеопатични медикаменти в практиката на акушерките, които проследяват нормално протичаща бременност.

Повече от 70% от практикуващите акушерки са препоръчвали хомеопатия при проследяването на своите пациентки. Този терапевтичен метод подобрява качеството на живот през целия период на бременността, без риск за плода и бременната, както и осигурява бързо и безопасно възстановяване след раждане.

Най-честите области за повлияване с хомеопатия при нормална бременност и следродилен период са:
– Гадене, повръщане, киселини, запек, хемороиди, тежки крака, болки в кръста, крампи, смущения на съня, тревожни състояния;
– Подготовка за раждане;
– Грижа в следродилния период – болка, хемороиди, умора и тревожна напрегнатост;
– Грижа за добро начало на кърменето – недостатъчно кърма, рагади, болка при начало на кърменето.

Резултатите от проведени анкети сред специалистите, които проследяват бременността показват удовлетвореност от предписване на хомеопатична терапия:
– 90% от акушерките са доволни от ефекта на препоръчаните медикаменти, които предлагат в своята практика. Това проучване е проведено през 2011 г. в 36 френски центъра за майчино здраве;
– 74,4% от акушерките във Франция са препоръчали най-малко един хомеопатичен медикамент в своята практика. По данни на Агенцията по здравното осигуряване във Франция 2797 акушерки, т.е. 74,7% от акушерките във Франция, са предписали хомеопатичен продукт поне веднъж в периода 2011-2012 г.;
– 76,9% от АГ специалистите са предписали най-малко веднъж хомеопатична терапия на бременни, по данни агенцията за същия период.

„За Хомеопатията“ е научна и медицинска информационна кампания, част от международния проект „Mon Homeo Mon Choix“ („Моята хомеопатия – моят избор“ в превод от френски език). Нейната цел е да образова и да бъде достоверен източник на информация за хомеопатията.

Снимка: Bru-nO / Pixabay