Алгинат за отслабване

Британски изследователи от университета в Нюкасъл са открили, че извлек от кафяви морски водорасли – алгинат, действа по-ефикасно от повечето допълнителни съставки за отслабване, съобщи в-к Dayly Mail, цитиран от агенция БТА. Алгинатът пречи на тялото да абсорбира мазнините от храните и дори подобрява вкуса на дадената храна.

Изследванията показват, че при добавянето на алгинат в храни, които се консумират ежедневно, до 75% от мазнините в тях могат да не се задържат в организма, каза д-р Иън Браунли. Това означава, че употребата му дава много по-добри резултати в сравнение с други средства.

Алгинатът може да се прибавя към храните под формата на прах. Прахта е безцветна и без вкус и вече е била добавяна към хляб пробно. Тези, които са го опитвали, твърдят, че хлебното изделие е дори по-вкусно. В малки количества алгинатът се използва сега от производителите за сгъстяване и стабилизиране на хранителни продукти, уточнява actualno.com.

Снимки: sxc.hu