Алкохолът уголемява талията

пиене

Пиенето на алкохол уголемява талията.

Прекомерната консумация на алкохол, но не само бира, добавя 10 см към талията на жените и увеличава корема на мъжете с 5 см, показа британско изследване.

Учени от лондонския Юнивърсити колидж, ръководени от проф. Мартин Боубак, изследвали близо 30 000 души между 2002 г. и 2005 г. и установили, че редовното изпиване на бутилка вино на вечер разширява женската талия двойно повече, отколкото мъжката.

Британските учени смятат, че за пръв път са открили връзка между пиенето на алкохол и затлъстяването в областта на корема. То може да доведе до появата на диабет и сърдечносъдови заболявания.

Изследването е обхванало мъже и жени на възраст 45-69 години в Полша, Русия и Чехия. Учените ги помолили да попълнят въпросници за начина им на живот, след което ги подложили на медицински изследвания.

Учените установили, че алкохолът стимулира затлъстяването в областта на корема, когато се изпиват големи количества бира, вино или концентрати на едно сядане.

Когато същото количество алкохол е разпределено за по-дълъг период, той няма такова въздействие, подчертават изследователите.

За доброто настроение на всички Zdraven.bg представя 10-те най-смешни реклами на бира за всички времена:

както и най-забавните реклами на Хайнекен:

Снимка: Ted Obermayer