Алкохол след работа води до затлъстяване

Хората са по-склонни да ядат повече в дните, когато са употребили алкохол.

Алкохол след работа води до затлъстяване е заключението от ново изследване на учени от Изследователи от Националния институт за злоупотребата с алкохол в САЩ.

Мъжете и жените приемат средно между 300 и 400 калории в дните, когато пият спиртни напитки. Сред обясненията е и фактът, че приемането на алкохол увеличава импулсивността, което намалява шанса човек да откаже чипс или сладко, ако някой му предложи.

Резултатите от изследването показват, че предложението “да пийнем по нещо след работа” нанася голяма вреда на фигурата на хората. Дори две чаши вино могат да доведат до затлъстяване, ако се консумират всекидневно, съобщава агенция БГНЕС.

Заключението на експертите след изследване на 1800 души е, че като цяло хората, които пият повече се хранят не толкова здравословно. Проучването показва още, че най-популярните напитки след работа са бира и вино. Освен калориите алкохолът подтиква към ядене на по-мазни храни, а консумацията на месо също се увеличава.

Като цяло умерената консумация на алкохол, особено вино и бира, носи редица здравни ползи. Прекаляването с алкохол обаче има негативни последици за организма.

Zdraven.bg поздравява нагледно всички с колекция от музикални клипове, в които участниците са очевадно препили:

Снимка: Mateusz Stachowski