Англичаните не ядели плодове и зеленчуци

Англичаните не ядели плодове и зеленчуци, сочи статистика във Великобритания.

Британските здравни власти уведомяват, че едва 12% от населението покрива препоръчваните количества плодове и зеленчуци. 12% са и тези, които изобщо не ги включват в храната си.

Един от осем британеца не поглежда плодовете и зеленчуците, съобщи изданието Пулс. Особено големи са разликите между половете, възрастовите групи и социалния статус.

Най-правилно се хранят хора с добър доход и на възраст над 45. Децата, особено в бедни семейства се оказват най-ощетени.

Все пак наблюденията през години показвали прогрес по отношение избора на пресни продукти. Статистиките сочат, че средствата отделени за полезни хранителни продукти са повече от 11 милиона паунда годишно, като се увеличават с 8% всяка година. Все по-често родителите изпращат децата на училище с плод, някакъв зеленчук или кисело мляко. Здравните специалисти напомнят, че у дома също трябва да се стремим към здравословна вечеря.

А при нас, българите, дали е така? Ако пропускате полезните плодове и зеленчуци от трапезата си – поправете тази грешка, за да бъдете по-здрави.

Снимка: Jenny Downing