Анимираният Гринч краде и Коледата 2018

Гринч

Новата анимация Гринч е най-добрата кино адаптация на модерната приказка как Гринч краде Коледа.

Създателите на миньноните, llumination и Universal Pictures представят Гринч – анимирана екранизация по обичаната коледна история на д-р Сюс, издадена през 1957 г. и вече с няколко адаптации в киното, телевизията и сцената.

Анимацията Гринч разказва за един зелен, циничен сърдитко, който решава да открадне Коледата, но желанието му е променено от щедрия празничен дух на малко момиченце. Забавна, затрогваща и поразително красива история за коледното настроение и несломимата сила на оптимизма.

Гринч живее в уединение в пещерата си високо в планината в компанията само на вярното си куче Макс. С дом, пълен с изобретения и съоръжения, задоволяващи всекидневните му нужди, Гринч вижда съседите си от Койвил, само когато му свърши храната. Всяка година по Коледа те нарушават спокойното му усамотение с все по-големи, по-ярки и шумни празненства. Когато жителите на града обявяват, че ще направят Коледното празненство три пъти по-голямо от миналогодишното, Гринч осъзнава, че има един-единствен начин да получи малко мир и тишина: ще трябва да открадне Коледа. За да го направи, той решава да замести Дядо Коледа на Бъдни вечер и дори успява да намери вял и не особено заинтересован елен, който да дърпа шейната му.

Гринч

Междувременно долу в Койвил, преизпълнената с коледно веселие и дух Синди-Лу планира да хване Дядо Коледа, за да може да му благодари за помощта към уморената ѝ самотна майка. С наближаването на Коледа, добрите намерения на Синди-Лу и нейните приятели се преплитат с престъпните кроежи на Гринч. Дали Синди-Лу наистина ще се срещне с Дядо Коледа? Дали Гринч ще успее да заглуши коледните празненства на Койвил веднъж завинаги?

Необичайното битие на зеления сърдитко, удобно обособено около компанията на верния му другар Макс, и разпростиращо се до мрачната изолирана пещера, по-известна като негов дом, е представено по уникален и забавен начин. А нечуваните до момента планове за кражба на Коледата ще се превърнат в заплаха от най-висока степен.

Анимацията Гринч забавлява и трогва и малките, и големите зрители, и е озвучена на български език. Сред българските гласове са актьорът Иван Юруков, лудият репортер Даниел Петканов и съпругата му в ефира на VIP Brother 2017 Александра Богданска.

Иван Юруков дава гласа си на една от най-ключовите роли във филма, която съпровожда зрителите през цялото гринчовско приключение и дава непринуден и обективен поглед на историята, а именно – тази на разказвача. С голям опит в озвучаването и добре познат с ролите си в редица български филми и театрални постановки, Иван Юруков придава авторитет както на ролята, така и на целия сюжет със специфичната дълбочина и характер на гласа си.

Семейство Петканови влизат в новото си амплоа за първи път и изключително развълнувани за своеобразната филмова авантюра, в която се впускат. Но професионализмът и неподражаемата положителна нагласа, с която атрактивното семейство е познато и обичано от всички, влизат в пълна сила и превръщат ролите им в съвсем естествен огледален образ на самите тях.

Петканови

В Гринч Алекс и Дани озвучават щастливи хора от градчето Койвил, завладяни изцяло от магията на празника или, с други думи, герои напълно различни от по своята натура от вечно зеления и сърдит Гринч. Пречупени през мелодичната и запомняща се интонация и на двамата, някои от жителите на Койвил ще бъдат истински първообраз на вродения възторг и нескрито въодушевление от всеки малък или голям момент.

Гринч е в българските киносалони на 2D, 3D и 4DX от 23 ноември 2018 г., разпространяван от Форум Филм България, а точно преди основния филм, любителите на миньоните могат да се насладят на ново, късометражно тяхно приключение.