Антицелулитна диета

Представяме специална антицелулитна диета.

От целулит страдат приблизително 90 % от жените на планетата, като той най-често се среща сред представителките на нежния пол в Европа и Америка.

Какво представлява целулитът?
Това е отлагане на мазнини в кожата. С възрастта влакната, които съединяват кожата с мускулите, започват да се съкращават и отпускат, в резултат на което се получават леките подутинки по части от тялото.

Тъй като целулитът поразява в еднаква степен и пълните, и слабите жени, трябва да отбележим, че при хората с наднормено тегло проблемът е значително по-сложен. Не трябва да изпадаме в крайности и да се подлагаме на строги диети – това ще предизвиква повече загуба на мускулна маса, отколкото на мазнини.

Препоръчителни храни при антицелулитна диета:

Можете да ядете богати на влакна продукти – фасул, плодове, зеленчуци, черен хляб, макарони, спагети и кафяв ориз. Позволени са още нискомасленото мляко (кисело и прясно), постното месо – пилешко или пуешко, и печената риба.

В ежедневното ви меню трябва да присъства задължително и винаги , но в умерено количество мляко. Задължителни са още тиквените и слънчогледовите семки и ядките – всички те са източник на добри мазнини.

Старайте се да консумирате естествена храна, с максимално просто приготвяне, т.е. не бива за закуска да посягате към сандвичите.

Забранени продукти при антицелулитна диета:

Пречистените продукти от рода на рафинираната захар, белия хляб, белия ориз и фидето, както и мазното месо и продуктите, съдържащи хидрогенирани мазнини, като торти и сладки, трябва да зачеркнете категорично от листа с позволените храни.

В допълнение започнете редовни занимания със спорт. Тялото ще ви се отблагодари, изгаряйки запасите от мазнини. Можете да изберете ходене, каране на колело или пък упражнения, подобряващи работата на сърдечно-съдовата система.

Zdraven.bg Ви поздравява с клипа на песента на Eric Prydz – Call On Me:

Снимка: Афонсо Лима