Арнолд Шварценегер се чувства 20 години по-млад

Арнолд Шварценегер

Арнолд Шварценегер се чувства много по-млад, отколкото всъщност е, и непрекъснато тренира.

70-годишният Арнолд Шварценегер настоява, че се чувства по-млад с поне 2 десетилетия, защото все още работи усърдно и се радва на „страхотен“ живот.

(Възрастта ми) фигурира в паспорта и шофьорската ми книжка, но въпреки това не се чувствам по-различно, отколкото преди 20 години. Чувствам се наистина добре. Тренирам. Правя сам филмите си. Животът ми е прекрасен. Чувствам се полезен и продуктивен, сподели актьорът в интервю за сайта news.com.au, цитирано от агенция БГНЕС.

Във връзка с тренировките си звездата от Терминаторът разкри пред медията, че до ден днешен тренира всеки Божи ден и се опитва постоянно да надгражда постиженията си.

Вдигам (щанги) през цялото време. Ходя всеки ден във фитнеса. Отделно карам колело, ски, тренирам силово… правя всичко. Ставам в 5 сутринта и с мотора си стигам до залата. Там тренирам в продължение на един час, след което се връщам у дома и си правя закуска. Така изглежда денят ми. Още преди да съм стигнал кабинета си, вече съм си направил една тренировка. Направил съм нещо още от сутринта, издаде бившият губернатор на Калифорния.

Арни призна обаче, че не е никак лесно да се остане във форма, но ключовият подход за него е „да не мисли“. И обясни: Тренировките не са трудни само в началото. Винаги са такива. Казвам на хората „не го мисли“. Просто стани, качи се на велосипеда си, покарай малко и тогава започни да го мислиш. Защото в момента, в който започнеш да размишляваш, ще си намериш поне 5000 причини да не го направиш.

Бившият бодибилдър разкри и още една своя тайна страст – играта на шах. Шварценегер твърди, че фокусът, който тя изисква му помага да се дистанцира от стреса в ежедневието си.

Арнолд Шварценегер е роден на 30 юли 1947 г. в Тал, Австрия. На 20-годишна възраст печели Мистър Вселена през 1967 г., следват още три поредни титли, а впоследствие – седем пъти Мистър Олимпия (1970-1975 и 1980). Дебютът му в киното е през 1970 г. в Херкулес в Ню Йорк, но световната кино слава идва дузина години по-късно с участието му в Конан Варварина (1982) и първия филм от поредицата Терминатор (1984; 1991; 2003; 2015). Като кандидат на Републиканската партия е избран за губернатор на щата Калифорния през 2003 г. и е преизбран за губернатор на Калифорния през 2006 г. Арнолд Шварценегер е женен за Мария Шрайвър в продължение на над 30 години (1986-2017) и двамата имат четири деца – две момичета и две момчета. Има и син от извънбрачна връзка. От 1987 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

Снимка на Арни в Париж, април 2017 г.: facebook.com/arnold