Ароматерапия с грейпфрут срещу апетит

Ароматерапия с грейпфрут намалява необуздания апетит и помага за отслабване.

Ако сте опитвали безброй диети и нито една до сега не е постигала значителни резултати, опитайте ароматерапия с грейпфрут, съветват специалисти.

Според експерти етеричните масла имат голямо влияние върху всекидневния живот. Те могат да подобрят настроението, да помогнат за отпускане и релакс, като в същото време увеличават концентрацията. Не на последно място е ефектът от уханията върху килограмите.

Препоръчва се да носите със себе масло от грейпфрут, което да вдишвате дълбоко от три до пет пъти дневно за регулиране на апетита, пише агенция БГНЕС.

Цигрусовият плод грейпфрут е известен с това, че има нисък гликохемиски индекс и съдържа фибри, които засищат за дълго организма.

Трябва, обаче, да се има предвид, че този плод може да се използва като помощно средство в борбата с килограмите само за известен период от време. След продължителна употреба тялото може да привикне към него, а случи ли се това полезните свойства на аромата избледняват. Когато организмът свикне с миризмата на грейпфрут, опитайте например маслиново масло.

Снимка: Гизела Гиардино