Астрологични съвети за избор на момент за медицински интервенции

Луна

Представяме полезни астрологични съвети за избор на момент за медицински интервенции.

Изборът за момент на хирургична интервенция е доста труден. В повечето случаи операциите се осъществяват тогава, когато е удобно на хирургичния екип и на лекаря. Обикновено и избраният час не отговоря на избрания от лекаря час. Но има възможност поне да успеете да изберете подходящ ден за операцията, съветва астроложката Маргарита Паскалева в своя сайт astroamor.wordpress.com.

Освен общите правила има и обстоятелства, които могат да се избегнат. Не се препоръчват оперативни намеси в дни на Новолуние когато човек е възрастен или слаб, защото може организма му да не издържи операцията. Не се препоръчват оперативни намеси по време на Пълнолуние, тъй като рискът от кръвоизливи и постоперативни усложнения е много голям. Още по-малко се препоръчват (да не кажа забраняват) оперативни намеси в дни на слънчево и лунно затъмнение. В такива дни не са изключени операции с летален изход.

Тези препоръки не важат, разбира се, ако се налага спешна оперативна намеса, касаеща спасяването на човешкия живот. Но ако състоянието позволява да се отложи операцията, най-добре изчакайте ден, два. Тази година загубихме скъп млад роднина на 47 години с 3 деца. Вярно, че беше с доказан карцином на белите дробове, но да оперираш на слънчево затъмнение е меко казано…..непростимо. Организмът му не издържа и почина на операционната маса.

Ето някои основно правила за избор на момент за успешна операция:

1. Да се избягват операциите, когато транзитиращата Луна е в знака, свързан с органа от тялото, който предстои да бъде опериран.

2. Транзитиращата Луна в Скорпион е неблагоприятна за всякакъв вид хирургия.

3. Луната не трябва да прави квадратури към другите планети, особено към Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Лунните опозиции не създават толкова проблеми.

4. Ако операцията не е спешна, трябва да се избягват хирургичните интервенции при пълнолуние, за да се избегнат силните кръвотечения. Новолунието е благоприятно за много видове операции, но операциите на вени, артерии или сърце, са най-сполучливи, когато се извършват при намаляваща Луна.

5. Ако се налага извършването на биопсия и премахването на самото раково образувание, не бива да се извършва при Луна без курс. Но изследването  на материала, където се очаква резултатът да е добър, т.е. да покаже, че образуванието не е злокачествено, тогава е добре да се извърши при Луна без курс.

6. При ретрограден Меркурий не се препоръчват никакви операции, защото може да се стигне до повторна операция и ревизия.

7. Когато Венера е ретроградна не се извършват козметични операции.

8. Не се препоръчват операции при ретрограден Марс. Марс управлява хирургията и хирурзите (хирургът се описва също по 7-ми дом) и е добре да се избегне, защото операцията ще се окаже неблагоприятна или изхода от операцията няма да е такъв, какъвто сте очаквали.

9. Хармоничните аспекти към Слънцето дават сила. Необходими са хармонични аспекти и към Луната, към планетата, управляваща конкретната операция, към управителя на 8-ми дом, който отговаря на хирургията, или асцендента, който определя физическото тяло. Добре аспектираният Юпитер дава добра защита.

10. Няма поводи за притеснения, ако транзитния Марс преминава през 8-я дом или аспектира Слънцето, асцендента или господаря на 8-ми дом при транзит, прогресия или дирекция.

Всеки зодиакален знак има точно определена зона от тялото, която управлява. Затова Луната оказва влияние върху съответната зона:

Овен: управлява областта на главата, очитe, горна челюст, горните зъби и мозъка.

Телец: управлява гърлото, врата, ушите, гласните струни, щитовидната жлеза, сливиците, долните зъби и челюст.

Близнаци: управлява белите дробове, бронхите, ключиците, ръцете, рамената и нервната система.

Рак: управлява гърдите, горните дялове на черния дроб, стомаха, хранопровода, панкреаса.

Лъв: управлява сърцето, гърба, кръста и гръбначния стълб, диафрагмата, кръвообращението.

Дева: долните дялове на черния дроб, тънкото черво, апендикса, далака, подстомашната жлеза и нервната система.

Везни: управлява бъбреците, долната част на гръбнака, глутеусите, яйчниците, пикочния мехур.

Скорпион: пикочния канал, половите органи, ректума, дебелото черво.

Стрелец: управлява бедрата, ханша, артериите, опашната кост, както и кръвта по принцип.

Козирог: коленете, костите и ставите, долната част на краката, кожата и зъбите.

Водолей: глезените, вените, кръвообращението и вените, сухожилията.

Риби: управляват пръстите на краката, стъпалата и палците на ръцете.

Ако имате лични въпроси за вашето здраве и личен хороскоп към авторката на статията Марги Паскалева, можете директно да се обърнете към нея за съвет на мобилен тел. +359/877272843.

Снимка: Коос Шванеберг