Бебе Бос разсмива в кината


Baby Boss

Нова семейна 3D анимация за малки и големи – Бебе Бос, завладява киносалоните.

Създателите на ШрекКунг-фу панда и Мадагаскар, DreamWorks Animation, представят новата забавна семейна комедия Бебе Бос – история за промените, които настъпват в семейство с появата на ново бебе през погледа на възхитително ненадежден разказвач – 7-годишно момче с богата фантазия на име Тим.

Най-необичайното говорещо Бебе Бос пристига в дома на Тим с такси, облечено в костюм и с куфарче в ръка.

Бебе Бос

Съперничество между братята неохотно остава на заден план, когато Тим открива, че Бебето Бос всъщност е шпионин на тайна мисия под прикритие, и само той може да му помогне. Малките партньори се впускат в лудо приключение за осуетяването на подъл заговор, включващо дори епична битка между кученца и бебета.

Вдъхновена от рисуваната книжка бестселър на Марла Фрейзи, тази щура комедия за всички възрасти в оригинал е озвучена с гласовете на Алек Болдуин като Бебе Бос, Стив Бушеми като подлия Франсис Е. Франциск, Джими Кимъл и Лиса Кудроу са нищо неподозиращите родители на Бебето Бос, Майлс Бакши като Тим и Тоби Магуайър като разказвача.

Бебе Бос е озвучен на български с гласовете на Герасим Георгиев-Геро, Георги Спасов, Атанас Сребрев, Надя Полякова, Владимир Зомбори, Василка Сугарева и др.

Бебе Бос

За режисьора Том МакГрат (в чиято филмография са трите филма Мадагаскар на DreamWorks, Мегаум) Бебе Бос е много лична история. Той си спомня впечатлението, което му е направила книгата, когато за пръв път е попаднал на нея. Книгата на Марла наистина грабна вниманието ми. Беше една очарователна книжка с твърди страници, не повече от 30 страници. Аз дори не подозирах колко популярна беше тя. Припомни ми моето детство, динамиката в моето собствено семейство и моментално взриви въображението ми колко готино би било историята да прерасне в пълнометражен филм.

Като по-малък от двама братя, МакГрат се явява Бебе Бос в собственото си семейство и е добре запознат с катаклизмите от пристигането си. За него Бебе Бос представлява признателно писмо към по-големия му брат. С писателят Майкъл Макълърс бяхме поразени от централната метафора на книгата – за това, което се случва, когато едно бебе пристига и превзема къщата ти, казва Том. – Брат ми и аз израснахме много близки, но също така и се карахме – както всички братя правят. С времето се превърнахме в най-добри приятели един за друг. За мен филмът е едно признание към него, защото показва много неща, които изживяхме заедно. Съвсем целенасочено е разположен в предградията на малък град, но също така е комбинация от 60-те, 70-те и 80-те. Мисля, че родителите ще се почувстват носталгично, когато видят филма, защото ще забележат детайли, които ще им напомнят за собственото детство.

Бебе Бос

Освен силният комедиен елемент, за продуцента Рамзи Ан Наито са особено привлекателни стоплящата сърцето атмосфера на филма и забележителното очарование на главните герои. Историята отразява живота ми. Най-големият ми син беше на седем години, когато се появи по-малкия и той беше много ревнив, точно като централния ни образ Тим. Веднага почувствах историята на братята, казва Наито (Спондж Боб: Филмът, Джими Неутрон: Момчето гений, анимационния сериал Саут парк) – Харесва ми, че е показана силата на детска фантазия и въображение.

Наито също споменава, че филмът е доста специален, тъй като е насочен към цялото семейство, като успява да разкрие нещо ново и неочаквано във всяка сцена. В началото виждаме пристигането на Бебето Бос, и откриваме, че това е едно много необичайно бебе, което носи костюм и звучи като Алек Болдуин, обяснява тя. В този момент ние съчувстваме на Тим, който отначало решава, че родителите му няма да могат да го обичат толкова, колкото преди, но скоро осъзнава, че има нещо наистина различно в новото си братче. Накрая зрителите ще бъдат погълнати от тайната задача на елитен шпионин, а Тим открива, че трябва да обедини сили с малкото си братче, за да спасят света.

Наито добавя: Въпреки че филмът е много смешен и забавен, това пътуване работи на много различни емоционални нива. Първоначално Бебето Бос внася хаос в живота на Тим и семейството му, но в крайна сметка им дава ценни уроци за това, което е наистина важно в живота.

Бебе Бос

Книгата на Фрейзи разглежда предимно Бебето Бос и родителите му, а МакГрат чувства, че трябва да се представи по-големия брат. Идеята му е във филма да е показана гледната точка на дете, което се сдобива с по-малко братче, и така да се добавят интересни и универсални елементи на братско съперничество към общата картина. За да помогне с оформянето на сценария, DreamWorks се спират на изтъкнатия писател Майкъл Макълърс (Г-н Пийбоди и Шърман, поредицата Остин Пауърс).

Имам четири деца, а към този момент две от тях бяха три и пет години, казва Макълърс. Бях поразен от главната метафора на книгата и това, което се случва, когато едно бебе пристига и превзема къщата ти. С Том работихме заедно, за да измислим начин да изследваме произхода на това бебе Бос. За каква компания работи, каква е неговата мисия? Това ни даде възможност да се представи митът за раждането по страхотен и забавен начин.

Бебе Бос

Макълърс казва, че представянето на историята от гледна точка на притеснено седемгодишно момче е ключов момент в творческия път на филма. Това е емоционалният център на историята, обяснява той. Осъзнахме, че не е имало много детски филми, които да се занимават с чувствата, които се появяват при пристигането на нов брат или сестра. Това е наистина една от първите основни семейни динамики. Става дума за споделяне на любовта и преодоляването на ревността, която неизбежно идва. Родителите и децата лесно ще се свържат със ситуацията във филма, защото по един или друг начин всички ние сме имали подобни проблеми в собствените си семейства. Без да става дума за бебе в костюм, разбира се.

Премиерата на аминацията Бебе Бос в българските киносалони е на 14 април 2017 г., разпространявана от Александра Филмс: