Бевърли Хилс първи в САЩ забранява продажбата на цигари

Бевърли Хилс е първият град в САЩ, който забрани продажбата на почти всички тютюневи изделия.

Бевърли Хилс стана първият град в САЩ, който почти напълно прекратява продажбата на цигари и други тютюневи изделия, съобщи CNN.

Мярката, която влиза в сила на 1 януари 2021 г., обхваща бензиностанциите и аптеките, както и хранителните магазини и специализираните за алкохол и цигари.

Градският съвет на Бевърли Хилс единодушно гласува за забрана продажбата на цигари, пури, електронни цигари и други тютюневи продукти на 5 юни 2019 г.

28 хотела и три цигарени бара в Бевърли Хилс няма да бъдат засегнати от забраната, въпреки че там ще трябва да се пуши на открито.

Някои от тези фирми вече са протестирали срещу наредбата, позовавайки се на загуба на приходи, въпреки че има изключение за търговците на дребно, които доказват, че забраната би причинила ненужни трудности.

Градският съвет заяви, че ще направи преглед на въздействието на гласуваната забрана върху туризма за период от три години.

“Това отразява ценностите на нашата общност”, заяви кметът на общината Джон Мириш.”Ние сме град, който пое водещата роля за ограничаване на тютюнопушенето и насърчаването на общественото здраве. Някой трябва да е първи, така че нека бъдем ние”.

Снимка на скъсана цигара: Alexas Fotos