Безплатни кардиологични прегледи за Световния ден на сърцето

Световният ден на сърцето ще бъде отбелязан от кардиолозите на МБАЛ “Токуда Болница София” с извършване на безплатни профилактични кардиологични прегледи на 27 септември 2008 г.

Те ще бъдат извършени на 27.09, съобота, от 08.00 до 16.00 часа след предварително записване.

Токуда

Сърдечно – съдовите заболявания са сериозен медицински и социален проблем в България, който засяга повече от половината население, а смъртността от тези заболявания е много висока. Поради тази причина контролът на рисковите фактори и навременното лечение са от ключово значение ”, каза Д-р Иво Петров, началник на отделение по Кардиология в МБАЛ “Токуда Болница София”. Той допълни още, че това е първа инициатива в неговото отделение, която ще стане традиция.

Освен това в болница “Токуда” ще се изгради високоспециализиран център за диагностика и лечение на артериалната хипертония, което е най-разпространеното сърдечно-съдово заболяване в България.

Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на място или на тел: 02/ 403 4912, 02/ 403 4116. Безплатната консултация ще включва преглед от специалист, електрокардиограма, измерване на кръвното налягане и препоръки за лечение, когато това се налага. Няма да се изискват направления за преглед при специалист или други документи от пациентите.

Снимка: tokudabolnica.bg