Безплатни консултации при безплодие в Пловдив през октомври 2008 г.

Четири дни безплатни консултации при безплодие и прилагане на нови репродуктивни методи дават лекарите от Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Селена”, съобщиха от лечебното заведение.

Те са от 22 до 25 октомври и се организират в рамките на изложението “Медикус, Денто, Галения”, което се открива в Палата № 11 на Международен панаир – Пловдив.
болница Селена


По време на форума специалистите на болницата представят най-новите методи за лечение на стерилитета, както и резултатите от прилаганите ин витро процедури, генетична диагностика и пренатални изследвания. Д-р Ангел Ставрев от СБАЛАГ “Селена”, лекар в областта на репродуктивното здраве, участва в организираната от 22 до 24 октомври кръгла маса с доклад на тема: “Приоритети в здравната стратегия на репродукцията в доболничната и болнична помощ”. Той ще представи и социалния проект на АГ-клиниката – всеки месец две жени от страната да се подлагат на безплатен опит за ин витро оплождане.

Наскоро Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология в Пловдив инвестира 500 хиляди евро в модерна и отговdряща на световните стандарти IVF лаборатория, което й осигурява над 50% успеваемост при ин витро процедурите. Преди въвеждането на новата технология успешните опити са били между 18 и 27%, каквато е и средната успеваемост за Европа, коментираха от “Селена”.

болница Селена

“Селена” е най-голямата частна специализирана акушеро-гинекологична болница в Южна България. Разположена е върху 3100 кв. м. площ и е на 4 етажа. Изградени и оборудвани със свръхмодерна техника са родилно и гинекологично отделение, кабинети за прегледи и ин витро център. Режимът на работа е денонощен, с 24 часов дежурен екип.

Снимки: agselena.com и sxc.hu.