Безплатно GSM-приложение за здравословно хранене


Приложението What Additives? превръща мобилния телефон в джобен съветник, с помощта на който можете да дешифрирате неразбираемите етикети на храните в супермаркета, информира създателят на програмата Любозар Димитров в сайта си lyubozar.com/mobile.

Зад номерата на хранителните добавки – т. нар. „Е-та“ – могат да се крият опасни за здравето на всеки вещества. Просто витамини или неподходящи за деца консерванти – What Additives? предлага лек и удобен начин да разберете това.

GSM приложие за емулгатори

Потребителският интерфейс е максимално опростен и настроен така, че да позволи достигането до най-важното, което трябва да знаем за всяка една от стотиците добавки само с две-три докосвания на екрана или клавиатурата на телефона. Това позволява на потребителя не просто да се информира какво вече е закупил, а с лекота да сравнява съдържанието на различни продукти още на щанда в магазина.

Ето какво може да покаже What Additives за всяка добавка:
– номера и името на добавката;
– типа по предназначение (оцветител, консервант, емулгатор и т.н.);
– оценка за влиянието й върху децата;
– общо предупреждение към потребителя – необходимо ли е да заостри допълнително вниманието си върху съдържанието и качеството на продукта;
– допълнителна кратка информация за състава, произхода и особеностите на добавката.

В зависимост от ориентацията на екрана на мобилния телефон What Additives? предлага две различни схеми на потребителския интерфейс:
– портретен режим – с акцент върху пълнотата на информацията;
– пейзажен режим – с акцент върху лекия и бърз достъп до нея.

Информацията и оценките за въздействието на този огромен списък от химически съединения са компилирани от многобройни публични, обществени и частни източници. Те се основават на научни наблюдения и/или нормативни регулации от различни източници и държави – тъй като не съществува единен регламент за употребата на хранителните добавки в различните страни. При установяване на конфликт в оценката за въздействието на дадено вещество – е приеман принципа за по-високата сигурност и защита на здравето на потребителя. Макар и да предлага информация, която остава в много аспекти относителна, What Additives? има за цел на първо място да информира и да заостри вниманието на потребителите върху състава на храната като оставя грижата за избор на здравословна и безопасна храна на самия потребител.

Програмата е съвместима само за мобилен апарат с операционна система Android на Google и може да се изтегли безплатно на адрес: http://www.androlib.com/android.application.com-lyubozar-android-wa-zCzD.aspx.