Бен Афлек споделя за борбата си с алкохолизма

Бен Афлек

Бен Афлек споделя за дългогодишната си борба с алкохола.

Холивудският актьор и режисьор Бен Афлек сподели публично за борбата си с алкохола, предадоха световните агенции. Той публикува пост в профила си в Instagram, с който обяви, че е преминал 40-дневно лечение в клиника за алкохолици.

Подкрепата, която получих от семейството ми, колегите ми и моите фенове, означава много повече, отколкото мога да изрека. Даде ми силата и подкрепата да говоря за болестта ми с други хора. Борбата с всяко пристрастяване е трудна и продължава цял живот, пише носителят на Оскар за Най-добър сценарий за Добрият Уил Хънтинг (1997). в изявлението си.

През август 2018 г. актьорът постъпи в клиника за лечение от алкохолна зависимост, подкрепен от актрисата Дженифър Гарнър, с която са разделени от 2015 г., а официално разведени – от април 2017 г. Двамата имат три деца.

Зависимостта на Афлек към алкохола не е изненада в Холивуд. Актьорът вече е правил е два неуспешни опита да се справи с проблема – през 2001 г. и 2017 г., като именно през 2017 г. Бен Афлек разкри пред обществото зависимостта си към алкохола.

Афлек е споделял колко му е трудно да преодолее това пристрастяване – наследствено в семейството му. Баща му и брат му Кейси Афлек също са имали такива проблеми.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ben Affleck (@benaffleck) on

Бен е алкохолик. Повечето ми дядовци са алкохолици. Баща ми е алкохолик, от най-лошите, но от 30 години е трезвен. Аз не пия от около шест години, сподели Кейси Афлек през септември 2018 г. в телевизионното предаване Entertainment Tonight.

Снимка на Бен Афлек в кинохита Счетоводителят (2016): Александра Филмс