Биография на Стив Джобс на голям екран

Steve Jobs

За всички почитатели на Apple е биографичният филм за създателя му Стив Джобс.

Продукцията Стив Джобс ни отвежда зад кулисите на дигиталната революция, изграждайки един много личен портрет на брилянтния лидер от епицентъра на събитията по пускането на пазара на три иконични продукта на Стив Джобс.

Стив Джобс

Филмът пресъздава образа на съоснователя на Apple в три срещи с него, минути преди началото на презентации на трите продукта Macintosh (1984), NeXT (1985) и iMac (1998), разкривайки пластовете в личния му живот с майката на дъщеря му, отношенията му с ръководството на фирмата и екипа му.

Стив Джобс

Режисьор на филма е носителят на Оскар за Беднякът-милионер Дани Бойл, познат ни също с култовите кинохитове Трейнспотинг и Плажът, а сценарист – носителят на Оскар Арън Соркин. Филмът Стив Джобс е базиран на биографичния бестселър на Уолтър Айзъксън от 2011 г.

Стив Джобс

Майкъл Фасбендър влиза в ролята на основателя на Apple Стив Джобс. Партнират му носителката на Оскар Кейт Уинслет в ролята на Джоана Хофман, бивш маркетинг директор на Макинтош. Съосносователят на Apple Стив Возняк е изигран от Сет Роугън, а Джеф Даниелс е бившият главен изпълнителен директор на Apple Джон Скъли.

Премиерата на Стив Джобс на голям екран в България е на 13 ноември 2015 г., разпространяван от Форум Филм: